Kun on aika valita kihla- tai vihkitimanttisormus, valinta on yksi elämän merkittävimmistä päätöksistä. Sormus ei ole vain koru, vaan se symboloi ikuista rakkautta, sitoutumista ja yhteistä tulevaisuutta. Oikean sormuksen löytäminen voi tuntua haastavalta laajan valikoiman tyylejä, materiaaleja ja timanttivaihtoehtoja tarkastellessa. Tämä blogi tarjoaa kattavan oppaan, joka auttaa sinua navigoimaan tämän tunteikkaan ja tärkeän päätöksen läpi.

Oppaassa käsitellään muunmuassa kihlasormuksen hinnan muodostumista ja oikean metallin valintaa. Halusimme tarjota tietoa ja muutamia vinkkejä, joiden avulla pystyt tehdä harkitumpia valintoja sormusta ostaessa. Olitpa sitten etsimässä klassista, eleganttia yksikivistä sormusta tai modernia ja minimalistista muotoilua, löydät täältä arvokkaita neuvoja, jotka auttavat sinua löytämään juuri tarpeisiisi ja tyyliisi sopivan sormuksen, joka tulee kestämään eliniän.

“timanttisormus“

Kihla- ja vihkisormusten hinnan muodostuminen

Kihla- ja vihkisormusten hintahaitari on erittäin laaja, alkaen muutamista sadoista euroista ja nousten käytännössä loputtomiin. Laajaa haitaria selittää moni tekijä, kuten sormuksen materiaali, designi, brändi ja yhtenä suurimpana hintaan vaikuttavista tekijöistä on siinä käytetyt jalokivet.

Jalokivet ja yleisemmin timantit määrittävätkin suurilta osin sormusten yleisilmettä ja siten niiden merkitys sormusten parissa ja niiden hinnassa on erittäin suuri. Timanttien viimeistely, väritys ja istutus määrittääkin sormuksen tyylin ja sen ulkoisen olemuksen.

Itse timanttien hinnan muodostuminen saattaa aluksi vaikuttaa monimutkaiselta ja sekavalta, mutta aiheeseen jo hieman tutustumalla alkaa nopeasti ymmärtämään mitä kaikkea timanttien hinnan määritykseen kuuluu ja siten sormusten vertailu keskenään myös helpottuu.

Timanttien hintaan vaikuttavat useat tekijät ja niiden keskinäinen suhde, ja nykypäivänä yksi suurimmista vaikuttajista on myös timantin alkuperä – onko kyseessä luonnontimantti vai laboratoriotimantti. Kannattaa tutustua tarkemmin timanttien alkuperän vaikutukseen täältä!

“timanttisormus“

Timanttien keskinäinen vertailu ja niiden erot hinnassa määräytyy pitkälti niiden harvinaisuuden perusteella. Mitä puhtaampi, väriltään kirkkaampi ja suurempikokoinen timantti on, sitä harvinaisempi ja siten arvokkaampi se on. Timanttien hinta ei kuitenkaan kasva täysin lineaarisesti painon mukaan, sillä yhtä puhtaat ja kirkkaat, mutta eri kokoiset timantit eivät ole yhtä yleisiä. Esimerkiksi 2 karaatin puhdas timantti on paljon harvinaisempi kuin 1 karaatin puhdas timantti, vaikka niiden laatu muuten olisi sama. Tämä harvinaisuus tarkoittaa, että timantin arvo ei kasva tasaisesti painon mukana, vaan suurempien timanttien arvo nousee huomattavasti nopeammin.

Timantin harvinaisuus ja arvo määräytyvät neljän tekijän perusteella, jotka tunnetaan englanniksi neljänä C:nä :color (väri), clarity (kirkkaus), cut (leikkaus) ja carat (karaatti).

  • Väri viittaa timantin ominaiseen sävyyn. Harvinaisimmat ja siten arvokkaimmat timantit ovat täysin värittömiä.
  • Kirkkaus määrittää, kuinka puhdas timantti on eli kuinka vähän siinä on sisäisiä tai ulkoisia virheitä eli sulkeumia.
  • Leikkaus eli timantin hionnan laatu ja muoto vaikuttaa timantin loisteeseen ja siihen, kuinka hyvin se heijastaa valoa. Ammattitaitoisesti hiottu timantti säkenöi valoa kauniisti ja näyttää upealta joka kulmasta, kun taas huolimaton hionta saa timantin näyttämään haalistuneelta.
  • Karaatti puolestaan mittaa timantin painoa. Mitä suurempi, puhtaampi ja väriltään kirkkaampi timantti on, sitä harvinaisempi ja siten arvokkaampi se on. 1 karaatti eli ct on painaa 0,2 grammaa eli 200 milligrammaa.

“timanttisormus“

Timanttien hionnat

Timantin hionta on yksi erittäin kriittinen tekijä, kun etsitään timanttisormusta. Hionta vaikuttaa nimittäin merkittävästi timantin ulkonäköön, sen loistoon ja siihen, kuinka suurelta timantti näyttää sormuksessa. Ammattimaisesti toteutettu hionta maksimoi timantin kyvyn heijastaa valoa takaisin sen pinnalle, jolloin kivi säihkyy kauniisti. Tämä tekee timantista visuaalisesti vaikuttavan ja korostaa sen luonnollista kauneutta.

Yleisimmät hiontatyylit, kuten briljantti, emerald ja ovaali ovat nousseet suosituiksi, niiden puhtaiden ja selkeiden linjojen myötä. Niillä on myös varsin pitkät juuret korumaailman historiassa. Briljantti-hiottu, päältä katsottuna pyöreä timantti on klassinen valinta, jonka pyöreä muoto ja tarkka symmetria tekevät siitä erityisen säihkyvän. Tämä hionta on suunniteltu korostamaan timantin loistoa maksimaalisesti, ja se onkin suosittu valinta kihla- ja vihkisormuksiin.

Ovaalit timantit yhdistävät pehmeän ja elegantin muodon erinomaiseen loistoon, joka on verrattavissa perinteisen pyöreän timantin säihkeeseen. Ovaalihionta on suosittu valinta kihla- ja vihkisormuksissa, sillä sen pitkänomainen muoto voi saada sormen näyttämään sirommalta ja pidemmältä. Lisäksi ovaalihiontaisen timantin paino on usein vähäisempi kuin perinteisissä briljanttihiotuissa timanteissa, mikä tekee siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon niille, jotka etsivät sekä kauneutta että edullisempaa hintaa. Ovaalihionnan suosio perustuu sen kykyyn yhdistää klassisen pyöreän timantin säihke pehmeämpään ja ainutlaatuiseen muotoon, mikä luo sormukselle ainutlaatuisen ja miellyttävän ilmeen.

Emerald-hiotut timantit ovat tunnettuja niiden selkeistä linjoista ja elegantista muodosta, joka muistuttaa vanhan ajan glamouria. Emerald-hionta, kahdeksan sivun suorakaide, on suosittu valinta niille, jotka arvostavat timantissa enemmän sen väriä ja selkeyttä kuin perinteistä säihkettä. Sen pitkänomaiset leikkaukset ja tasainen pinta heijastavat valoa tavalla, joka korostaa timantin luonnollista loistoa ja puhtautta. Tämä hiontamalli on ihanteellinen valinta vintage-henkisiin ja klassisiin sormusmalleihin, tuoden esille kiven yksilöllisen kauneuden ja hienostuneisuuden.

Kun valitset timanttisormusta, on tärkeää ottaa huomioon, että vaikka timantti olisi väriltään ja puhtaudeltaan täydellinen, hionnan laatu voi merkittävästi vaikuttaa sen ulkonäköön. Hyvin hiottu timantti säihkyy upeasti ja korostaa sormuksen kauneutta, kun taas huolimattomasti hiottu timantti voi menettää osan potentiaalisesta loistostaan. Siksi timantin hionnan laatu on yksi tärkeä tekijä, joka tulee ottaa huomioon timanttisormusta valittaessa.

“Timanttisormus“

Sormuksen valinta timantin tyylin mukaan

Kun valitset sormusta, timanttien istutuksen tyyli on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa sekä sormuksen ulkonäköön että siihen, kuinka se istuu käyttäjänsä tyyliin ja elämään. Yksikivinen sormus, jossa yksi suuri timantti on pääosassa, on klassinen ja elegantti valinta, joka symboloi usein ikuisuutta ja ainutlaatuisuutta. Kolmikivinen sormus puolestaan edustaa menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta, ja se tarjoaa upean visuaalisen tasapainon. Rivisormuksessa useampi timantti istuu rinnakkain, mikä luo säihkyvän ja näyttävän kokonaisuuden, joka korostaa kimallusta koko sormuksen pituudella.

Halosormus on erinomainen valinta niille, jotka haluavat näyttävyyttä, sillä keskikiviä ympäröivä pienempien timanttien kehä saa pääkiven näyttämään suuremmalta ja loistokkaammalta. Sivukivellinen sormus puolestaan tarjoaa hienostuneen ja monipuolisen vaihtoehdon, jossa pääkiveä täydentävät sen sivuille asetetut pienemmät timantit. Allianssisormus, joka on täynnä timantteja ympäri koko sormuksen kehän, on erityisen suosittu ikuista rakkautta ja sitoutumista symboloivana valintana. Sileä sormus ilman timantteja tai koristeita edustaa yksinkertaisuutta ja ajattomuutta, ja se sopii erityisesti niille, jotka arvostavat minimalistista tyyliä.

Näiden tyylien lisäksi on hyvä huomioida myös sormuksen käytännöllisyys ja kestävyys. Esimerkiksi aktiivinen elämäntapa saattaa suosia sileää tai vähäkivistä sormusta, kun taas juhlavampiin tilaisuuksiin halutaan ehkä näyttävämpi vaihtoehto. Sormuksen valinnassa kannattaa myös miettiä, miten se sopii yhteen muiden korujen, kuten vihkisormuksen, kanssa sekä pohtia mahdollisia muokkausmahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Kihlasormuksen valitseminen budjetin mukaan

Kihlasormuksen valitseminen on monille meistä varsin merkittävä taloudellinen päätös, joten on tärkeää asettaa realistinen budjetti ja pysyä siinä. Aloita arvioimalla, kuinka paljon olet valmis käyttämään kihlasormukseen. Budjetin asettamiseen ei ole mitään oikeaa vastausta ja se onkin hyvin yksilöllinen valinta. Tärkeintä on löytää sormus, joka sopii sekä budjettiisi että kantajan tyyliin.

Yksi merkittävä tekijä kihlasormuksen valinnassa budjetin näkökulmasta tulee olemaan se halutaanko sormukseen luonnon- vai laboratoriotimantteja. Luonnontimantit nostavat sormuksen kokonaishintaa nopeasti ja siten timanteilla koristellun sormuksen hintalappu karkaa varsin helposti ennakkoon ajatellusta budjetista. Kannattaakin harkita laboratoriotimantteja potentiaalisena vaihtoehtona, niiden mahdollistaessa samaa säihkettä, kestävyyttä ja karaattimäärää luonnontimanttia huokeammalla hintalapulla.

Alla muutamia esimerkkejä valikoimamme suosituimmista 1.00 ct laboratoriotimanttisormuksista:

Jos haluat tutustua tarkemmin mikä kaikki timantit arvoon vaikuttaa, kannattaa tutustua oppaaseemme, jossa käydään läpi perusteellisemmin miten timantteja arvioidaan.


“timanttisormus“

Kihlasormusvalikoimamme kasvoi Midemin elegantilla mallistolla

Kun valitset kihlasormusta, on tärkeää löytää sellainen, joka heijastaa sekä tyylitajua että persoonallisuutta. Perinteiset yksikiviset sormukset ovat suosittuja ajattomuutensa ansiosta, mutta modernit minimalistiset tyylit ovat myös kasvattaneet suosiotaan.

Tähän monipuoliseen makumaailmaan vastaa juuri valikoimiimme lisätty uusi korubrändi Midem, joka on erikoistunut laboratoriotimantteihin. Midem tarjoaa laajan ja monipuolisen valikoiman elegantteja ja laadukkaita kihlasormuksia, jotka yhdistävät klassisen kauneuden ja modernin muotoilun.

Jos etsit ajattoman kaunista yksikivistä sormusta, Midemin mallistosta löydät upeita vaihtoehtoja, joissa keskiössä oleva säkenöivä jalokivi todella pääsee oikeuksiinsa. Toisaalta, jos minimalistinen ja moderni tyyli on lähempänä sydäntäsi, Midemin valikoimasta löytyy myös pelkistettyjä mutta tyylikkäitä sormuksia, jotka ilmentävät yksinkertaista eleganssia. Midem tarjoaa sormuksia, jotka sopivat erilaisiin tyyleihin ja mieltymyksiin, ja niiden hinta-laatusuhde on yksi parhaista markkinoilla.

Muutamia suosituimpia sormuksia Midemin valikoimasta:

Tutustu Midemin kokovalikoimaan tästä!

“timanttisormus“

Metallin valinta kihlasormukseen

Metallin valinta on tärkeä osa kihlasormuksen valintaa, ja se vaikuttaa sekä sormuksen ulkonäköön että kestävyyteen. Keltakulta on perinteinen ja klassinen valinta, joka säteilee lämpöä ja luksusta. Valkokulta on moderni ja elegantti vaihtoehto, joka sopii hyvin yhteen sekä kirkkaiden että värillisten timanttien kanssa. Ruusukulta, jossa on kaunis punertava sävy, on romanttinen ja ainutlaatuinen valinta. Platina on harvinainen mutta erittäin kestävä ja hypoallergeeninen metalli, joka säilyttää kiiltonsa pitkään. Midemin valikoimasta löydät suosituimmat materiaalivaihtoehdot, joten voit valita juuri sen, joka parhaiten heijastaa sinun ja kumppanisi tyyliä ja persoonallisuutta.

Suosituimmat valkokultaiset vaihtoehdot
Kohinoor 033-403V-28 Sofia timanttisormus
-25%
Kohinoor
Kohinoor 033-403V-28 Sofia timanttisormus
2 079,00 €
1 559,00 €
Kohinoor 033-403V-30 Sofia timanttisormus
-44%
Kohinoor
Kohinoor 033-403V-30 Sofia timanttisormus
1 939,00 €
1 087,00 €
Festive Penelope halo-timanttisormus 641-053-VK
-25%
Festive
Festive Penelope halo-timanttisormus 641-053-VK
2 190,00 €
1 643,00 €
Festive Timanttisormus Aida 661-020-VK
-25%
Festive
Festive Timanttisormus Aida 661-020-VK
990,00 €
765,00 €
Festive Juliette timanttirivisormus 660-032-VK
-25%
Festive
Festive Juliette timanttirivisormus 660-032-VK
1 340,00 €
1 013,00 €
Festive Timanttisormus Venus 0,30 ct 685-030-VK
-25%
Festive
Festive Timanttisormus Venus 0,30 ct 685-030-VK
1 590,00 €
1 238,00 €
Festive Timanttisormus Venus 0,50 ct 685-050-VK
-25%
Festive
Festive Timanttisormus Venus 0,50 ct 685-050-VK
1 890,00 €
1 418,00 €
Festive Nadja Bloom 688-027-VK
-25%
Festive
Festive Nadja Bloom 688-027-VK
1 450,00 €
1 148,00 €
Festive Nadja Bloom 691-017-VK
-25%
Festive
Festive Nadja Bloom 691-017-VK
1 240,00 €
945,00 €
Festive Nadja Bloom Pink 691-017P-VK
-25%
Festive
Festive Nadja Bloom Pink 691-017P-VK
1 240,00 €
945,00 €
Festive Bella halo-timanttisormus 607-025-VK
-25%
Festive
Festive Bella halo-timanttisormus 607-025-VK
1 420,00 €
1 073,00 €
Suosituimmat keltakultaiset vaihtoehdot
Festive Penelope halo-timanttisormus 640-043-KK
-25%
Festive
Festive Penelope halo-timanttisormus 640-043-KK
1 930,00 €
1 448,00 €
Festive Nadja timanttisormus 650-018-KK
-25%
Festive
Festive Nadja timanttisormus 650-018-KK
1 010,00 €
780,00 €
Festive Lotus Little 541-020-KV timanttisormus
-25%
Festive
Festive Lotus Little 541-020-KV timanttisormus
1 810,00 €
1 357,00 €
Festive Isabella halo-timanttisormus 594-042-KK
-25%
Festive
Festive Isabella halo-timanttisormus 594-042-KK
1 730,00 €
1 297,00 €
Festive Eden timanttisormus 601-011-KK
-25%
Festive
Festive Eden timanttisormus 601-011-KK
1 410,00 €
1 095,00 €

Tutustu meidän kokovalikoimaan kauniita valko- ja keltakultaisia timanttisormuksia tästä!

“timanttisormus“

Voinko valita hopeisen vihki- tai kihlasormuksen?

Hopea voi olla houkutteleva vaihtoehto kihla- tai vihkisormukseksi sen edullisuuden ja kauniin ulkonäön vuoksi, mutta siihen liittyy useita haasteita, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen päätöksen tekemistä. Sterlinghopea (.925) on varsin pehmeä metalli, mikä tekee siitä herkemmän naarmuuntumaan, taipumaan ja kulumaan verrattuna muihin yleisempiin sormusmateriaaleihin, kuten kelta- ja valkokulta. Tämä voi olla hyvin ongelmallista sormuksessa, jonka on tarkoitus kestää koko elämän ajan ja kestää päivittäistä käyttöä.

Lisäksi ongelmaksi muodostuu hopean taipumus tummua ajan myötä, mikä tarkoittaa, että sormus vaatii säännöllistä puhdistusta ja huoltoa säilyttääkseen alkuperäisen kiiltonsa. Vaikka hopeasormus voi toimia väliaikaisena ratkaisuna, jonka voi myöhemmin vaihtaa kestävämpään ja arvokkaampaan materiaaliin, on hyvä olla tietoinen siitä, että hopea ei välttämättä kestä vuosikymmeniä käytössä ilman merkittävää kulumista.

Jos budjetti on tiukka ja hopea tuntuu parhaalta ratkaisulta, se voi olla kuitenkin oikein hyvä valinta väliaikaiseksi sormukseksi. On kuitenkin suositeltavaa harkita kestävämpiä materiaaleja, kuten valkokultaa, varsinkin jos sormuksen halutaan kestävän päivittäistä käyttöä ilman jatkuvaa huoltamisen tarvetta. Tärkeintä on kuitenkin aina valita sormus, joka sopii sekä budjettiisi että henkilökohtaiseen tyyliisi, mutta mikä myös kestää ajansaatossa.

“timanttisormus“

Mistä kihlasormukset ovat saaneet alkunsa?

Kihlasormuksen historia voidaan nähdä ulottuvan jopa muinaiseen Egyptiin, jossa rengas aikanaan symboloi ikuisuutta ja elämän kiertokulkua. Roomalaiset omaksuivat tämän tavan, ja kihlasormus merkitsi heille sopimusta ja lupauksen antamista avioliitosta. Perinteinen sormus koki keskiajalla muutoksen timanttien alkaessa ilmestyä kihlasormuksiin, sillä niiden uskottiin edustavan kestävyyttä ja voimaa. 1400-luvun lopulla Itävallan arkkiherttua Maximilian antoi ensimmäisen tunnetun timanttien koristaman kihlasormuksen Maria Burgundilaiselle, mikä aloitti kauniin perinteen, joka on säilynyt tähän päivään asti. Kihlasormusten symboliikka on tietenkin varsin yksilöllistä mutta yleisesti niiden katsotaan symboloivan rakkautta, sitoutumista ja yhteistä tulevaisuutta, ja ne ovat edelleen olennainen osa avioliittoon liittyvää perinnettä monissa kulttuureissa ympäri maailmaa.




Tutustu laajaan valikoimaamme kihla- ja vihkisormuksia, löytääksesi itsellesi se yksi ja oikea!