Seikon meripelastusteeman voidaan ajatella alkaneen kunnolla vuonna 2018, kun yhtiö julkaisi ensimmäiset Save the Ocean -kellomallit. Kuten nimikin antaa olettaa, kellojen pääteemana oli mertensuojelu, mikä myös näkyi kellojen ulkoasussa. Pääyhteistyökumppanina hankkeessa oli legendaarisen Jacques Cousteaun lapsenlapsen Fabien Cousteaun perustama voittoa tavoittelematon organisaatio Ocean Learning Centre. Se tähtää merten suojelun lisäksi tietoisuuden kasvattamiseen niiden tärkeydestä ihmiskunnalle ja meriä uhkaavista tekijöistä valistamiseen. Toinen toistaan upeammat Save the Ocean -mallit ovat olleet suuri menestys, ja niinpä Seiko päätti tänä keväänä laajentaa kellosarjaa uusilla Etelämanner-aiheisilla Antarctica-kellomalleilla. Näissä kylmänviileissä uutuuksissa fokus on selvästi siirtynyt merten suojelusta yleisellä tasolla juuri Antarktikselle, jossa sijaitsee yksi maailman suurimmista merielämän rauhoitusalueista.
Uutuuksissa Seiko on selvästi tähdännyt laatuun määrään ylitse. Uusia Antarktis-kellomalleja on ainoastaan kaksi, mutta ne kummatkin saavat muotoilunsa erittäin pidetyistä ja halutuista Seikon klassikkosukelluskelloista. Räväkkää Monster-muotoilua mukaileva SRPG57K1 leveine bezeileineen on todellinen katseenvangitsija ranteessa. Vähintään yhtä rouheaa tyyliä jatkaa jykevä Baby-Tuna -mallinen SRPG59K1.
Save the Ocean Antarctica - jykeviä sukelluskelloja tärkeällä asialla
Etelämanner-viittaus näissä molemmissa kellomalleissa on sama, eikä siltä malleja katsellessa voi välttyä. Kellotauluissa on näkyvissä pingviinin räpylänjäljet jäistä pintaa vasten. Jäinen pinta pienine naarmuineen ja kulumineen todella näyttää realistiselta, ja Seiko on onnistunut taitavasti sinisen eri sävyjä yhdistelemällä luomaan kellolle erittäin viileäntuntuisen taulun. Siitä ei olekaan epäilystä, että kuumana kesäpäivänä tämän taulun tuijottelu vie taatusti ajatukset helpottavan viilentäviin maisemiin.
Koneistoina näissä ympäristötietoisissa hyvän mielen kellomalleissa on Seikon suosittu ja luotettava 4R35-automaattikoneisto 41 tunnin käyntivaralla ja käsinvetomahdollisuudella. Kummallakin kellolla on suojana Seikon erittäin kestävä Hardlex-mineraalilasi ja ne ovat vesitiiviitä aina 200 metriin asti. LumiBrite-päällyste osoittimissa, indekseissä ja jopa bezelissä pitää huolen siitä, että kellonajasta saa vaivatta selvää hämärissäkin olosuhteissa.
Myös eroavaisuuksia malleilla on: Baby Tunan kruunaa kestävä ja sporttinen silikoniranneke, kun taas Monster luottaa klassiseen teräsrannekkeeseen. Antarctica-Monsterissa päivyrinäyttö löytyy kello kolmesta ja siitä löytyy myös viikonpäivänäyttö, kun taas Baby Tunassa kello neljän ja viiden välissä sijaitseva päivyrinäyttö näyttää pelkän kuukaudenpäivän. Myös rungon design ja bezel ovat tietysti täysin erilaiset, kuten muidenkin Monster- ja Baby Tuna -mallien välillä.
On selvää, että näissä upeissa Prospex Antarctica -kelloissa on kasassa kaikki loistavan kesäkellon ainekset. Uniikki ja pirteä kellotaulu sekä kestävä ja robusti rakenne yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin tekevät näistä varteenotettavan vaihtoehdon. Kirsikkana kakun päällä on ajatus siitä, että näiden upeiden uutuuksien tuotoista osa menee mertensuojelun eteen tehtävään työhön.
Seiko Prospex Antarctica - usein kysyttyä
Mikä on Seiko Prospex Save the Ocean Antarctica?
Kyse on kahdesta Seikon tuoreesta Etelämanner-aiheisesta uutuusmallista, SRPG57K1:sta ja SRPG59K1:sta. Nämä mallit ovat täydennystä Seikon erittäin suositulle Save the Ocean -mallistolle, jonka myyntituotoista osa menee Fabien Cousteaun perustamalle Ocean Learning Centerille. Antarctica-malleissa fokus on nimenomaan Etelämantereella, missä sijaitsee yksi maailman suurimmista merielämän rauhoitusalueista.
Milloin Save the Ocean Antarctica -kellot julkaistiin?
Antarctica-kellot ovat upouusia: ne julkaistiin toukokuun lopussa ja ne saapuivat varastoihin kesäkuun alkupuolella.
Löydät molemmat uudet Save the Ocean Antarctica -mallit täältä.