Samsung on jälleen kerran ylittänyt odotukset uudella Galaxy Watch Ultra urheilukellollaan. Galaxy Watch Ultra esittelee Galaxy älykellojen perheeseen täysin uudenlaisen ulkomuodon, mikä toimii jatkajana Watch5 Pro -kellomallin ideologialle kokonaisvaltaisesta urheilukellosta, joka sisältää myös kaikki tarvittavat älyominaisuudet. Watch Ultra julkaistiin kolmessa värityksessä White, Titaani sekä Dark Gray.


Muotokieli uudessa Ultra-mallissa on räväkän puhutteleva, sen yhdistellessä neliskanttista runkomuotoa, integroituun silikoni rannekkeeseen ja Galaxy perheestä tuttuun kirkkaaseen ja terävään AMOLED-näyttöön. Kellon yhtenä silmiinpistävänä elementtinä on myös sen oikeasta kyljestä löytyvä pyöreä nappi, joka toimii helposti käytettävänä toimintonäppäimenä monissa kellon ominaisuuksien käytössä, mutta toimii myös kellosta löytyvän hätäsireenin käytössä. Tilanteessa, jossa satut esimerkiksi kaatumaan maastossa, kello tunnistaa tapahtuneen ja saat nopeasti hälytettyä apua kovaäänisen sireenin avulla.

Uutukainen ei ole myöskään vain kaunis katsottava, sillä uusi runkodesign kätkee sisälleen päivitetyn prosessorin, sekä arvostetun kaksitaajuisen GPS-seuranta ominaisuuden. Päivitys GPS-seurantaan tekee suoritusten kuten lenkkien seurannasta aikaistakin tarkempaa haastavissa olosuhteissa, joissa esimerkiksi kerrostalot tai vuoristo saattaisi vaikeuttaa vakaan GPS-signaalin saamista.

Tutustutaanpa tarkemmin Uuden Galaxy Watch Ultra -kellon innovatiivisiin toimintoihin ja teknisiin ominaisuuksiin.


“Samsung

Älykkäät AI-ominaisuudet treeniin

Galaxy Watch Ultra tuo mukanaan edistyksellisiä toimintoja, kuten tekoälyä hyödyntävän Galaxy AI -ominaisuuden, joka oppii tuntemaan yksilöllisen käytöksesi ja kehosi tarjotakseen tarkempia ja personoidumpia suosituksia urheiluun ja siitä palautumiseen.

Kello toimii kokonaisvaltaisena urheilukellona, tarjoten kaikki kilpailukykyiseltä urheilukellolta vaaditut ominaisuudet suoritusten seurantaan ja niiden tarkkaan analysointiin. Kello mahdollistaa myös juoksu ja ulkoilmassa toteuteutetuista treeneistä koostettujen GPX-tiedostojen vertailun saadaksesi vinkkejä lähimaastojen uusista, kokeilemisen arvoisista reiteistä. Kellosta löytyy myös erittäin mielenkiintoinen ja motivoiva ominaisuus, jolla voit haastaa itseäsi reaaliajassa vertaamalla suoritustasi aiempiin.

Watch Ultra mittaa jatkuvasti sykettäsi sekä aktiivista että lepolämpötilaasi, tarjoten tarkkaa dataa harjoittelusi ja suorituskykysi parantamiseksi. Galaxy Ultrasta löytyvät sensorit toimivat myös uidessasi, analysoiden hengitystäsi ja sykettäsi, mikä tekee oman kuntotasosi analysoinnista vaivatonta myös altaassa tapahtuvissa lajeissa.


“Samsung

Pyöräilytehon mittaus

Galaxy AI auttaa käyttäjää myös uudenlaisilla tehoa ja suoritusta mittaavilla harjoittelutesteillä. Esimerkiksi pyöräilijöille tärkeänä ominaisuutena kellosta löytyy mahdollisuus mitata käyttäjän pitkäjaksoista pyöräilytehoa, nyt huomattavasti aikaista nopeammin ja myös tarkemmin. Yhdistämällä uuden Galaxy Watch Ultra -kellon Samsung puhelimesi Samsung Health sovellukseen ja pyöräilemällä vähintään 10 minuuttia, saat suorituskykyäsi mittaavan FTP (Functional Threshold Power) -tuloksen. Toistamalla testin aika ajoin, pystyt saamaan jatkuvasti tarkempaa tietoa suorituskyvystäsi.

Älykkäät AI-ominaisuudet hyvinvointiin

Galaxy AI analysoi sensoreiden jatkuvaa sykemittausta niin nukkuessasi kuin ollessasi hereillä, tarjoten henkilökohtaisen suunnitelman treenille, levolle ja unelle. Kellosta löytyy myös hyvinvoinnin muutoksia ennakoivia ominaisuuskia, kuten sykkeen seurannan ominaisuus, jossa kellon havaitessa epäsäännöllisyyttä sykkeessäsi, saat ilmoituksen ja voit tehdä EKG-testin lisätietoja varten.

Samsung Galaxy Watch Ultra -urheilukello tarjoaa ensiarvoisen tärkeää tietoa myös käyttäjänsä palautumisesta ja hänen levostaan. Ultra tarjoaa tarkkaa unianalyysia, joka auttaa käyttäjää ymmärtämään lepoansa, nukkumaan paremmin ja siten tuntemaan itsesi virkeämmäksi päivällä. Unen ja oikeaoppisen sekä määrällisesti riittävän levon tärkeys onkin ensiarvoisen tärkeä kaikille sen merkittävästi vaikuttaessa treenitehoihin sekä myös jokapäiväisen arjen sujuvuuteen.

Tekoäly arjen avuksi

Samsung on onnistunut hyödyntämään tekoälyn tuomia uusia mahdollisuuksia eri ominaisuuksissaan, tarjoten käyttäjille paljon apua kellon keräämän datan analysoinnissa ja yleisessä käytössä. Älykelloissa on perinteisesti ollut haasteena viesteihin vastaaminen pienten näyttöjen ja rajallisen kirjoittamisen vuoksi. Uudessa Ultra-kellossa on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ominaisuus: tekoäly oppii, kuinka haluat vastata viesteihin, ja automatisoi vastauksesi, jotta viesteihin vastaaminen helpottuisi. Lisäksi kellosta löytyy käytännöllinen ominaisuus, jossa voit sanella ajatuksiasi kelloon, joka muuttaa ne tekstiksi puhelimeesi. Tämä on erityisen kätevää, kun kädet ovat täynnä tekemistä.


“Samsung

Merkittäviä päivityksiä kellon sisuskaluissa

Galaxy Watch -kellot ovat aina olleet tunnettuja niiden nopeasta ja tarkasta käyttötuntumasta, mistä on kiittäminen niiden hyvin optimoitua käyttöjärjestelmää sekä tehokkaita prosessoreja. Uusi Galaxy Watch Ultra ei tule olemaan poikkeus, sillä se on varustettu täysin uudella 3 nm 5-core -prosessorilla ja big.LITTLE-rakenteella, mikä parantaa energiatehokkuutta jopa 30 % edellisiin malleihin verrattuna. Voidaankin olla varmoja, että tämä täysin uusi ja aikaisempaa tehokkaampi prosessori yhdistettynä Samsungin julkaisemaan BioActiveSensor2-teknologiaan tarjoaa tarkempaa ja yksilöllisempää tietoa treeniesi tilasta, niiden tehosta ja niistä palautumisesta.

Yksi erittäin toivottu ja innolla odotettu ominaisuus uudessa Ultra-mallissa on sen kaksoistaajuinen GPS-seuranta. Tämä tarjoaa aikaisempaa tarkempaa seurantaa lenkeille ja liikuntaan myös korkeiden rakennusten läheisyydessä, kuten kaupungissa juostessa. Paranneltu, kaksois-GNSS-siruilla toimiva GPS takaa erittäin tarkan navigoinnin haastavimmissakin olosuhteissa, olipa kyse sitten metsiköstä, vuoristosta tai kaupungista.


Pitkäkestoinen akku

Ultra-kellon käytettävyys ja akunkesto on optimoitu huippuunsa. Päivittäisessä käytössä Watch Ultra -urheilukello tarjoaa jopa 100 tuntia käyttöaikaa energiansäästötilassa, mikä varmistaa, että laite pysyy toiminnassa pitkään ilman latausta. Treenitilassa, erityisesti Stamina-tilassa, kello kestää jopa 48 tuntia intensiivistä käyttöä. Tämä tarkoittaa, että voit keskittyä suoritukseesi ja saavuttaa tavoitteesi ilman jatkuvaa huolta akun loppumisesta kesken harjoitusten.

Suunniteltu kestämään

Ultra on suunniteltu kestämään kovimmatkin olosuhteet, mikä näkyy ja tuntuu kellon rakenteessa. Siinä on käytetty ilmailuteollisuudesta tuttua kestävää titaania, ja näyttöä suojaa erittäin kestävä safiirilasi. Kellolla on IP68- ja MIL-STD 810H -luokitukset, jotka varmistavat sen sopivuuden niin metsään, vuorille kuin mereenkin. Uudenlainen Dynamic Lug System -kiinnitysmekanismi mahdollistaa rannekkeiden erittäin helpon vaihdettavuuden.

Kello on varustettu entistä paremmalla vedenpitävyydellä, ja sen vesitiiviysluokitus on 10 atm / 100 m. Tämä tarkoittaa, että Samsung Galaxy Watch Ultra sopii erinomaisesti uintiin ja muihin vesiaktiviteetteihin.

Uudet Galaxy Watch Ultra -kellot toimitetaan Samsungin uudella HNBR Dynamic-Lug -rannekkeella. Pakkaukseen sisältyy langaton laturinappi tarvittavine johtoineen sekä pikaopas, jonka avulla pääset helposti ja nopeasti alkuun Samsung Galaxy Watch Ultra -kellon käytössä.




Samsung Galaxy Ultra FAQ:

Mitkä ovat Samsung Galaxy Watch Ultra -kellon uudet ominaisuudet?

Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa toimintopainike, joka tarjoaa monia mukautettavia toimintoja, yötila, joka muuttaa näytön värin hämärässä valaistuksessa, erittäin tarkka kaksoistaajuinen GPS-seuranta, uudet kellotaulut, kuten Ultra Analog ja Simple Ultra, sekä monilajitallennus, joka mahdollistaa useiden urheilulajien seurannan yhdellä harjoituksella.

Miten ottaa käyttöön Ultra -kellon sireeni hätätapauksissa?

Paina toimintopainiketta yli viisi sekuntia, jolloin kello soittaa kovaäänisen, huomiota herättävän hätämerkin. Tämä on varsin hyödyllinen ominaisuus, jos olet vaaratilanteessa ja haluat kiinnittää huomiota tai pelotella mahdollisen uhkan pois.

Mitä yötila tekee ja miten se aktivoidaan?

Yötila muuttaa näytön värin hämärässä valaistuksessa punaiseksi, mikä vähentää näytön kirkkauden vaikutusta silmiin pimeässä. Sen voi aktivoida kellon asetuksissa tai kellotaulun mukautusvalikossa, valitsemalla yötilan manuaalisesti päälle, pois päältä tai automaattiseksi, jolloin se kytkeytyy päälle hämärässä ympäristössä.

Millainen Galaxy Watch Ultra -kellon akunkesto on?

Galaxy Watch Ultra -kellon akunkesto on parantunut suuremman akun ja optimoidun prosessorin ansiosta. Kello tarjoaa käyttäjille 60 tuntia käyttöaikaa Always On Display -tilassa, 100 tuntia virransäästötilassa ja 48 tuntia urheilun seurantaa virransäästötilassa.

Mitkä ovat ollaat käyttäjien ensivaikutelmat Galaxy Watch Ultra -kellosta?

Käyttäjien ensivaikutelmat Galaxy Watch Ultra -kellosta ovat olleet positiivisia, ja käyttäjät ovat arvostaneet kellon toiminnallisuutta, mukautus mahdollisuuksia, monikäyttöisyyttä ja uutta rohkeaa designia.

Miten Galaxy Watch Ultra vertautuu Apple Watch Ultraan?

Galaxy Watch Ultra vertautuu kilpailukykyisesti Apple Watch Ultraan nähden, tarjoten vastaavanlaisesti monipuolisia toimintoja ja erinomaisen suorituskyvyn. Kellot on suunniteltu täysivaltaisiksi urheilukelloiksi, mutta ne soveltuvat myös arkeen tyylikkään designinsa ja kattavien ominaisuuksiensa ansiosta. Valinta näiden kahden välillä riippuu käyttäjän mieltymyksistä ja siitä, käyttääkö hän iOS- vai Android-käyttöjärjestelmää.

Miten ottaa käyttöön virransäästötila harjoituksissa ja mitä se tekee?

Virransäästötila voidaan ottaa käyttöön harjoituksen aikana, jolloin GPS ja sykesensorit toimivat vähemmän tarkasti, mutta akunkesto paranee. Tämä asetus löytyy harjoituksen lisäasetuksista, ja se mahdollistaa harjoituksen seurannan myös silloin, kun kellon akku on vähissä. Tila säästää akkua rajoittamalla GPS:n ja sykemittauksen tarkkuutta sekä sammuttamalla Bluetoothin ja verkkoyhteydet.




Tutustu myös muihin suosittuihin älykellojen kategorioihin!