Marimekon yksi tunnetuimmista ja suosituimmista mallistoista herää henkiin ennennäkemättömällä tavalla. Alunperin Maija Isolan visioima ja suunnittelema, ikoninen Unikko-kuosi saa nimittäin uuden, säihkyvän ilmentymän Kalevalan korumuotoilijoiden taidokkaissa käsissä designin 60-vuotismerkkipaalun kunniaksi.

Elegantin hopeisina hohtavat korut syntyvät arvostettuna suomalaisena käsityönä Kalevalan korupajalla Helsingissä, tuoden Unikon klassisen kuvion ja muotokielen uuteen ja valloittavaan muotoon. Lue lisää Marimekon ihastuttavan Unikko-kuosin rikkaasta historiasta täältä!



Kalevala ja Marimekko ovat molemmat tunnettuja suomalaisen designin edelläkävijöitä, jotka erottuvat edukseen rohkealla ja luovalla lähestymistavallaan. Marimekko on uudistanut kuosisuunnittelua vuosikymmenien ajan, ja Kalevala puolestaan on tunnettu veistoksellisista koruistaan, jotka kertovat tarinoita ja herättävät Suomen kulttuuriperinnön henkiin korujen muodossa. Tässä ainutlaatuisessa yhteistyössä Kalevalan muotoilijat ovat antaneet tunnetulle Unikko-kuosille uuden ulottuvuuden – kalevalamaisen, modernin hopeakorun muodossa.


Kalevala x Marimekko Yhteistyömallisto Unikon korvakorut

Kalevala Unikko – hopeinen veistos

Kalevala x Marimekko -korusarja valmistetaan 100 % kierrätetystä hopeasta, ja mallisto koostuu ajattomista ja kolmiulotteisista Unikko-kuvioisista koruista. Valikoimasta löytyy koruja niin näyttävien asusteiden ystäville kuin minimalistista eleganssia etsiville – sormuksista riipuksiin, rintakoruista erityyppisiin korvakoruihin. Korumallisto tuo Unikon symboloiman ilon ja luovuuden käyttäjänsä ulottuville, tuoden Marimekon rakastetun kuosin aivan uudella tavalla osaksi pukeutumista.

Kalevala Korun luova johtaja Aino Ahlnäs kuvailee projektia seuraavasti: "Korualan osaamista huippuunsa haastaneessa projektissa jokainen tuote muotoiltiin istuvaksi ja esteettisesti miellyttäväksi koruksi. Jokainen terälehden kaarevuus, hopean pintakäsittelyn nyanssi ja kiinnitysmekanismin sijoittelu on vaatinut paljon suunnittelua ja testaamista. Lopputuloksena on koru, joka on kevyt kantaa ja mukava käyttää."


Kalevala x Marimekko Yhteistyömallisto Unikon kaulakoru ja sormus

Tulevaisuuteen katsovan muotoilun juhlaa

Kalevala x Marimekko -yhteistyömallisto juhlistaa upealla tavalla suomalaisten rakastamaa Unikko-kuosin 60-vuotista taivalta, mutta mallisto edustaa myös paljon muutakin. Tämä yhteistyö tuo yhteen kaksi suomalaista vahvaa brändiä, yhdistäen heidän omat vahvuutensa, nimittäin heidän omaleimaisen käsityö- ja muotoiluosaamisensa. Kalevala x Marimekko Unikko -korumallisto on upea kunnianosoitus suomalaiselle luovuudelle, kestävyydelle ja taidolle.


Kalevala x Marimekko Yhteistyömallisto Unikon korvakorut




Katso myös:





Suosittuja tuotteita juuri nyt