Saksalaiset Sinn-kellot tarjoaa erinomaista vastinetta rahoille. Saksassa 1961 perustettu kelloyhtiö on keskittynyt korkealaatuisiin mekaanisiin kelloihin. Vuonna 1994 insinööri Lothar Schmidt hankki yhtiön ja käänsi yhtiön teknisen kehityksen uudelle aikakaudelle. Yhtiön kehittämät innovaatiot ovat vaikuttavia. Sinn-kelloista pitävät ihmiset ovat usein miten erittäin kiinnostuneita tekniikasta. Monet haastavissa olosuhteissa työskentelevät ammattilaiset käyttävät Sinn-kelloja kuten lentäjät, sukeltajat ja poliisin erikoisyksiköt. Kellot voivat olla elintärkeitä apuvälineitä heidän työssään, ja he vannovatkin niiden kestävyyden, suorityskyvyn, laatutason ja tarkkuuden nimeen. Tärkeintä Sinnin kelloissa on toimivuus, ja se että niissä käytetään vain sellaisia ominaisuuksia mitä oikeasti tarvitaan.
Innovaatiot
Sinn-kellobrädin omistaja Lothar Schmidt haluaa, että tuotteet puhuvat omasta puolestaan. Yhtiön kehittämät innovaatiset rannekellot ovat innoittaneet monia alan ammattilaisia. Hyvä esimerkki loistavasta tuotteesta on saksalaisesta sukellusveneteräksestä valmistettu sukelluskello. Kellossa käytetään Hydro-teknologiaa, jonka ansiosta kello on täysin vesitiivis ja sen lasi on vapaa valon heijastuksista. Muita innovaatioita ovat muun muassa TEGIMENT-tekniikka, jonka avulla saavutetaan kova naarmuuntumaton pinta kellon ruostumattomasta teräksestä valmistetuille aikakehille, rungoille ja rannekkeille. Useissa kelloissa on valmiina TEGIMENT-tekniikalla valmistettu aikakehä, mutta runkoon ja rannekkeeseen se on saatavilla lisämaksua vastaan. Sinn on kehittänyt myös kronometrin, jonka magneettikenttäsuojaus on parempi kuin alan standardit. Valikoimassa on myös Diapal-mallisto, jossa on käytetty Ar-Dehumidifying -teknologiaa. Tämä teknologia ratkaisee mekaanisten koneistojen yleisimmän ongelman, eli koneiston öljyjen ikääntymisen. Koneiston öljyjen vanheneminen ja jäykistyminen johtuu suurimmaksi osaksi kellon sisällä olevasta ilmasta ja kosteudesta. Sinn on ratkaissut tämän ongelman koneistoa suojaavalla kaasulla, integroidulla kosteudensuoja kapselilla ja EDR-tiivisteillä. Rajavartioilaitoksille ja poliisin erikoisyksiköille on kehitetty tehtäväajastin ominaisuus eli EZM. Sinn-kelloille on myös kehitetty lämpösuojausteknologiaa, jonka avulla niiden tulisi toimia -45 asteesta +80 asteeseen. Yksi tärkeimmistä kehitetyistä tekniikoista on Diapal. Tekniikan ansiosta kellojen tärkeimmät toiminnot eivät enää tarvitse voitelua.
Sukelluskellojen testaus
Maailman suurin meriturvallisuuskeskus DNV GL testaa Sinn-kellojen paineen- ja vedenkestävyyden. Sinn-sukelluskellot on testattu osana sukellusvarusteita vuodesta 2006 lähtien ja sertifioitu eurooppalaisten sukelluslaitteiden standardien mukaisesti. Tämä on kelloteollisuudessa harvinaista. Sinn-kelloja käytetään jatkuvasti näissä testeissä laadun varmistamiseksi.
DIN 8330 -standardi
Uusi saksalainen kellostandardi “DIN 8330 Horology -Aviator” tuli voimaan 2016. Uusia standardeja ei ollut tullut vuosikymmeniin ennen tätä. Sinn oli ollut pitkään lentäjän kellojen valmistaja ja otti pääroolin uuden standardin kehittämisestä. Kehitystyö alkoi teknisellä TESTAF-standardilla lentäjänkelloille, jonka Sinn kehitti yhteistyössä Aachenin ammattikorkeakoulun Aerospace teknologiaosaston kanssa. Uudessa "DIN 8330 Horology - Aviator" standardissa lentäjänkellot testataan ja sertifioidaan riippumattomissa laitoksissa. Ne käyvät laajan ja monimutkaisen tarkastusprosessin. Prosessilla varmistetaan, että standardin mukaisiin lentäjänkellojen ominaisuuksiin ei vaikuta lentämisen aiheuttamat voimat, ja täten ne eivät aiheuta vaaroja henkilökunnalle tai lentokoneelle.